Ma allokálva voltam, ami azt jelentette, hogy két órán át ültem a gyatrán világított szobában és könyvet olvastam. Eleg nagy zaj volt, mert tizenkét ember gépelt mellettem a notebookján. Tizánhárom ember egy gyéren világított teremben = hatékony erőforrás-allokáció.

A problémakör megértéséhez hasznos ismerni a bizottsági aktákhoz való hozzáférés szabályait. Az SO kibocsátása után ugye kezdődhet az A2F, vagy AtoF azaz access to file. Az SO-val együtt, vagy kicsivel az után megy a feleknek egy DVD az összes hozzáférhető irattal. Nem mennek sehova a hozzá nem férhető iratok (confidential, meg internal), illetve azok, amelyek csak a Bizottság helyiségeiben vizslathatók. Utóbbiak főleg az engedékenységi együttműködés keretében tett nyilatkozatok átiratai, így maga az engedékenységi adatszolgáltatás. Ezeket a felek megnézhetik, azokból jegyzetelhetnek, de másolatot nem kapnak és nem készíthetnek, így pl. egy kártérítési perben nem lehet bizonyítékként előhozni őket, mert nem minősülnek az eredeti okiratnak, csak a fél saját jegyzeteinek.

Egy ilyen nyilatkozat sorsa tehát a következő. Az ügyfél az ügyvéddel közösen elkészíti a nyilatkozatot, vagy a kérdőívre adott választ. Ezt begépelik, majd az ügyvéd a bizottsági meghallgatáson felolvassa, mint ügyféli nyilatkozatot. A Bizottság ezt rögzíti és készít egy átiratot, magyarul valakik begépelik. Az átirat a fent említett korlátozott hozzáférésű dokumentum lesz. Miután megkapták az SO-t, meg a DVD-t, a felek ügyvédjei berohannak megnézni ezeket a doksikat is. Mindet, hiszen még nem volt idő elolvasni a többit, így nem tudni mi kell majd. Az idő viszont szorít. Így kerítenek egy tucat gyakornokot/joghallgatót, egyebet és beküldik őket jegyzetelni. Ők meg fogják a kinyomtatott iratokat és begépelik. Felülgyelni persze kell őket, erre elsősorban a case handlerek kötelesek, ha nem tudják a teljes időszakot kitölteni, jönnek a titkárnők, traineek, egyéb staff. Hatékony erőforrás-allokáció.

Szóval ma két órát allokálva voltam. Közben a brit, 36 ágyús La Fleche tengeri csatát folytatott a 44 ágyús amerikai fregattal, a Constitutionnal. Rövid küzdelem után előbbi megadta magát. A hajón utazó Jack Aubrey kapitány fogságba esett. Pont most, a háború elején. Micsoda erőforrás-pazarlás.

Szerző: Volontaires  2009.06.09. 19:14 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepai.blog.hu/api/trackback/id/tr711175202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása