Ezzel az öles címmel fogadott ma kedvenc lapom, a La Tribune de Bruxelles. Visszatértek a magyarok, örvendezik az újság gasztronómiai rovata, merthogy Monsieur Geza megnyitotta magyar hentesboltját a rue Théodore Verhaegen 28 szám alatt. Az örvendezés persze szokás szerint makacs tényeken alapult, jelesül a szerző személyesen is ellátogatott a Magyarország északi részén található Szegeb városából származó Katuna házaspár által vezetett intézménybe, hogy kóstolót kapjon a magyar finomságokból.

Mivel maga is vállalkozó szellem, nem csupán úgy magában, mondhatni á la nature fogyasztotta a termékeket, hanem egy jófajta magyaros choucroute-ot kívánt elkészíteni. Vett hozzá 2,4 kg choucroute-ot, azaz vélhetőleg savanyúkáposztát. Ehhez járult még hat szép szelet szäfalde, amit 6 másféle kaiser, 3 visliy kolbász, s a palettát a híres budapesti és gyulai kolbászok tettek teljessé. Utóbbiból a fokhagymás és köményes változat!

Szerzőnk ajánlja még a híres Herz szalámit is, amit most neveztek át Pickre, de a borokat is igen dícséri. Nem csak a kellemes Debroït, hanem a méltán híres Tokay-t is. Mondanom se kell, hogy a fűszerek között fellelhető paprikas és gulyáskrem már tényleg csak a hab volt a tortán.

Pláne, hogy még az angol-magyar Ilona eredeti totot kaposzta receptjével is megörvendeztette az olvasókat.

Feltétlenül el kell majd látogatni a boltba.

 

Szerző: Volontaires  2009.12.09. 21:37 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepai.blog.hu/api/trackback/id/tr111586920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szörny 2009.12.11. 02:54:44

Igazán belinkelhetted volna az eredetit, hogy ne csak a te elfogult tolmácsoldásodban értesüljünk e nagy eseményről :-)

www.tbx.be/fr/20.01/bxlgourmand339/app.rvb
süti beállítások módosítása