Ezzel az öles címmel fogadott ma kedvenc lapom, a La Tribune de Bruxelles. Visszatértek a magyarok, örvendezik az újság gasztronómiai rovata, merthogy Monsieur Geza megnyitotta magyar hentesboltját a rue Théodore Verhaegen 28 szám alatt. Az örvendezés persze szokás szerint makacs tényeken alapult, jelesül a szerző személyesen is ellátogatott a Magyarország északi részén található Szegeb városából származó Katuna házaspár által vezetett intézménybe, hogy kóstolót kapjon a magyar finomságokból.
Mivel maga is vállalkozó szellem, nem csupán úgy magában, mondhatni á la nature fogyasztotta a termékeket, hanem egy jófajta magyaros choucroute-ot kívánt elkészíteni. Vett hozzá 2,4 kg choucroute-ot, azaz vélhetőleg savanyúkáposztát. Ehhez járult még hat szép szelet szäfalde, amit 6 másféle kaiser, 3 visliy kolbász, s a palettát a híres budapesti és gyulai kolbászok tettek teljessé. Utóbbiból a fokhagymás és köményes változat!
Szerzőnk ajánlja még a híres Herz szalámit is, amit most neveztek át Pickre, de a borokat is igen dícséri. Nem csak a kellemes Debroït, hanem a méltán híres Tokay-t is. Mondanom se kell, hogy a fűszerek között fellelhető paprikas és gulyáskrem már tényleg csak a hab volt a tortán.
Pláne, hogy még az angol-magyar Ilona eredeti totot kaposzta receptjével is megörvendeztette az olvasókat.
Feltétlenül el kell majd látogatni a boltba.