"Piros fényt, az nyugtatja" (Csapd le csacsi)

Mint az előbb említettem, a DG Compban rekultiválják az udvart. Aki még nem volt, az képzeljen el egy négyzet alakú, tízszer tizes kőkockákkal (akkor ugye tízszer tízszer tizes) lefedett udvart, ahol két szemben lévő olalon vagy egy-egy két méterszer tíz méteres ágyás, a közepén egy elfuserált sztónhendzs vasból és attól erre meg arra két tégalalap alakú ágyás, olyan ötször nyolcas. Szóval összesen négy ágyás, nagyjából az udvar tíz százaléka. Eddig valami zöld volt benne, ne most koncepciót váltottak, mert hát azért mégis ne má' csak a zöldség, ha lehet modern esztétikum is. Mivel is lehetne feldobni egy lekövezett udvart... Hát gondolom erre a kérdésre össze is hívtak egy munkacsoportot, vagy akár egy teszk forszot (forszt?), nyilván megfelelő nemi, képzettségi, nemi identitási elosztásban. Na ezek aztán kisütötték, hogy a kőudvart legjobban kővel lehet feldobni. (A háttérben persze nyilvánvalóan biztonsági megfontolások húzódtak. Ha nincs az udvaron bozót, nincs a terroristáknak hol bújkálniuk.)

Elkészültek a tervek, ripsz ropsz meglett a pályázat és már kezdődhetett is a munka. Kivitelezőék hoztak két tonna piros murvát, két tonna fekete murvát meg két tonna fehér murvát. Hoztak továbbá tíz darab gazt. Meg tíz cserjét. A két szélső ágyásba behúztak egy-egy hullámvonalat. Egyik oldalára fehér muvát szórtak, a másikba beültették a gazt. A gazok közé meg beszórtak egy kis kavicsot. Persze a kavics alatt minenhol fólia van, nehogy már esélye legyen annak a kis csírának, neadjisten a gaz magjának, hogy kibújjék. A két téglalapos ágyásba meg behúztak egy két méter sugarú kört. Attól kifele leszórták fehér meg fekete muvával, a körbe meg berakták a cserjéket. Most szép. És tényleg nincs hová bújniuk benne a terroristáknak.

A figyelmes olvasóban, már ha egyáltalán eljutott még valaki idáig, esetleg felmerülhet a kérdés, hogy hol van a két tonna piros murva. Hát, hogy most hol van, azt nem tudom. Amikor végeztek a munkával, jött egy teherautó, fölrakodták rá a piros murvát és elvitték. Hogy mire kellett, nem tudom. Talán a munkásokat az nyugtatta.

Szerző: Volontaires  2009.10.11. 21:19 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepai.blog.hu/api/trackback/id/tr961443480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ladamus 2009.10.11. 23:28:51

azt hiszem nincs igazán érzéked a modern japán kertművészethez!
az viszont megnyugtat, hogy az építőipar már kis hazánkban is EU-s ill. az EU-ban is magas magyar szinten van. Bár az kissé aggasztó, hogy az igazi belgák is identitászavarban szenvednek és az EU közepén építgetik a zen kertecskét...
süti beállítások módosítása