"Comus&Gasterea... Mortel! Oui, mortelles, les glaces de Michel Comus, je viens d'en gouter huit, ouh lá lá, qu'est-ce que c'est bon!" (Le Tribune de Bruxelles)

"Mit akarsz! - mondja dühösen a rabcukrász.
- Fagylaltot - mondom, miután megtöröltem az arcomat.

- Kinyögheted hamarabb is - dörmögi, és szitkozódva elmegy tőlünk.

- Úgy látszik, nem szívesen dolgozik - jegyzem meg.

- Ne csodáld - feleli a Török -, végre is a kényszermunka senkinek se öröm." (A három testőr Afrikában)

 

Afrikai idő volt ma. Olyan igazi szaharai. Reggel hideg, aztán napközben nagy a forróság. Lángost ebédeltünk traubival, csak így lehet bírni. Persze nem az igazi Traubi volt, mármint nem a Lenz Moser féle, hanem a Warimpex AG-s változtatott (bővebben lásd Vj-??/????, szfalvig tudja). De itt megteszi ez is. A lángos megjárta, de nem volt nagy a tolongás érte. Mondjuk a marketing annyira nem volt ötletes. Egy színes nyomtatású lapon kiírva, hogy "Lángos, nouveaux en Belgique", alatta meg egy kép amiről nem könnyű eldönteni, hogy egy szerencsétlen sorsú tengerimalacot ábrázol közvetlenül a Bárány Klára üllőjével való találkozás után, vagy a Károly bácsi által Thaiföldről hazahozott bőrbetegséget. A rejtélyt tovább fokozhatta a helyiek számára az akciós ajánlat, amely szerint Lángos €1,50, míg Lángos+Fröccs €3,50. Ebéd után elmentünk a kedvenc ingyenes újságom által ismertetett fagyizóba. Csupa természetes cucc, semmi konzerválás meg színezés. Volt wasabi is, arra nem volt hangulatunk, de a pörkölt kávé, vanília, citrom elég jó volt. Kicsit édesebb, mint kellene, de a vaníliában kis fekete pöttyök voltak, igazi vanília. Vagy muslica. De nem mesterséges. A kiszolgálás viszont érdekes volt, az öreg Michel Comus majd le nem köpött minket amiért fagyit vettünk tőle. Háttal jöttünk ki, hogy ne érjen meglepetés, bár nem láttunk kést nála.

 

Mindenesetre a hely felkerült a térképre. Ennyiben különbözik Igoritól.

 


 

Szerző: Volontaires  2009.08.31. 21:42 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepai.blog.hu/api/trackback/id/tr621351752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása