Betörtek a lakásba! Szerencsére nem vittek el semmit, de itt maradtak. A dolog úgy kezdődött, hogy misére indultunk. Kicsit késésben voltunk (valójában nagyon, de ezt nem tudtuk), ezért siettünk. Én előhoztam a kocsit Andrással, Kati jött utánunk miután összekészítette Gergelyt. Mikor lejött szólt, hogy adjam oda a kulcsot mert ő nem találta meg a sajátját. Mondom, hogy a zárban lógott. Sajnos az ajtó nyitva volt, így nem látta, hogy belül lóg a kulcs. Mondanom se kell, hogy kívül nincs kilincs és ha a kulcs a zárban van, akkor kívülről nem lehet a kulccsal elfordítani a zár nyelvét.

Mindegy, misére menni kell, már csak azért is, mert valahonnan kell keríteni egy telefonszámot valami lakatoshoz. Meg is érkeztünk Havashoz olyan jó negyed óra késéssel, de még elég nagy zsibongás fogadott, mintha mise történt volna. Merthogy az óraátállításról lemaradtunk, így nem 15, hanem 75 percet késtünk. Havas meg nem prédikál hosszan a gyerekek miatt. Gyorsan belevetettük magunkat a tömegbe a kérdéssel: tudtok telefonszámot egy lakatoshoz? Az első reakció igen magyaros volt. A fiatalember felhomályosított, hogy az nem úgy van, hogy csak úgy hívok egy lakatost, mert az ilyet be kell jelenteni a rendőrségen, vagy a commune-nél. Köszi, hasznos voltál. Persze effektív segítséget is kaptunk, valaki felhívta a tudakozott majd az ott kapott számot. 100 euróért vállalta volna a jóember, hogy hétfőn (!) vagy kedden (!) kijön. Köszi, hasznos voltál. Szerencsére más segítséget is kaptunk, így telefonszámot egy arabhoz, aki 70 euróért egy fémlappal kinyitja az ajtót (nem kell szólni a rendőrségnek sem, ha szólsz ingyen van), illetve egy rendőrségtől származó tippet, amely szerint a betörők szétvágott kólásüveggel nyitják. Jószef pedig a gumikalapácsra esküdött. Felvértezve a különféle megoldási lehetőségekkel magabiztosan indultam haza. 'A' terv műanyag kártya, 'B' terv valahogy felmászni az alattunk lakó Mme. Vanscarte-tól (vagy nem így írják), hátha nyitva van a hátsó erkély ajtaja. Na nem ragozom, két kártya (Aegon, Libri), mint tanulópénz feláldozása után a Kati Alexandra hűség kártyájával sikerült kinyitni az ajtót.

A problémát azóta András megoldotta. Beletörte az egyik kulcsot a zárba, így most csak egy van.

Legközelebb mesélek Havasról. Jójszakát!

Szerző: Volontaires  2009.04.06. 22:03 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepai.blog.hu/api/trackback/id/tr471050619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Volontaires 2009.04.07. 21:33:01

Na, úgy tűnik sikerült kikapcsolnom az előzetes moderációt. Szörnyet majd utólag letiltom. Bijacsné meg szkájpoljék.

süti beállítások módosítása