Eseménytelenül teltek a napok, konkrétan haldokoltunk, így nem jelentkeztem. Most már túl vagyunk rajta, hogy melyik irányban, majd kiderül.

Ma megint kaptam postát a hivatalban. Kétféle szokott jönni. Vagy partecédula, vagy szakszervezeti propaganda anyag. Party-cédáknak jobban örülnék, de a szakszervezetisek azok viccesek. Jó, nem mindig, kétféle van. Az egyik a "szavazz ránk, évek óta küzdünk az esélyegyenlőségért/fizetések vásárlóerejének fenntartásáért/világbékéért és jönnek a választások, jaj", ez nem olyan jó. A másik fajta viszont remek, rendszerint alpári hangnemben szidják a Bizottságot és/vagy Tanácsot és/vagy Parlamentet és/vagy belga államot különféle okokból. Olyanokat írnak, hogy what is enough is enough!, meg, hogy azt már tudtuk, hogy a Tanács szociális párbeszédre való képessége a nullával egyenlő, de most a Bizottság is felsorakozott mellé, legutóbb meg, hogy equal pay for equal work, what a load of nonsense! Utána meg jöhet a szociális küzdelem.

Az egyik fő téma az iskola helyzet. A tisztviselők beadhatják a gyerekeket európai iskolába, amikben persze irgamatlan tömegnyomor van. Építenek egy újat, de még kész sincs, már most látszik, hogy kevés lesz. Az aggódó szakszervezetek meg petícionálják a fent felsorolt szerveket, hogy azonnal lépjenek valamit. Meg, hogy a Tanács adjon kvótát a bizottsági gyerekeknek a saját intézményében. Mi Andrist belga oviba adtuk. Ott van hely. Legalább megtanul belgául. (Egy kis kölyök a játszótéren mondta, hogy je parle marocaine, un peu roumaine et ... belgiquois.)

A másik fő téma a kedvencem: Miért nem kapnak a bizottsági alkalmazottak tömegközlekedési hozzájárulást. Tényleg, miért nem? 5-6000 eurós kezdőfizetés mellett tényleg az a 20 euró hozzájárulás hiányzik a kasszából... Az ideológia egyfelől, hogy más is kap, meg hogy már évek óta megy erről a vita és micsoda botrány, hogy még mindig nincs rá büdzsé, meg hogy a Bizottság azt hangoztatja, hogy micsoda ökotudatosan gondolkodik, közben meg mindenki kocsival jár, milyen jó lenne a költségtérítés. Ez az utolsó érv a legjobb. Mert ugye a bizottsági alkalmazott valszeg tényleg nem azért jár az audijával, bmwjével akármijével dolgozni, mert ingyen parkolhat, a gyereket a város másik végében lévő európai iskolába járatja, vagy mert tömegközlekedéssel nem érintett zöldövezetben lakik, hanem mert nyilván olcsóbb az 1.9 TDivel bejönni, mint venni egy bérletet 44 euróért. Még felmérést is csináltak. Megkérdezték a tisztviselőket. Nyilván arra gondolna az ember, hogy arról, hogy hányan hagynák el a kocsit, ha kapna ingyen bérletet. De nem. Azt kérdezték meg, hogy Jó ötletnek tartaná-e, hogy kapjon hozzájárulást. Meglepő módon túlnyomó többségben a megkérdezettek ezt jó ötletnek gondolnák. A szakszervezet meg behivatkozza. 

Most jött egy olyan is, hogy a szakszervezet indít felkészítőt konkúrra. Előadások, minden. Egy feltétel van a részvételi díj befizetése mellett: be kell lépni a szakszervezetbe. Ögyes.

 

Szerző: Volontaires  2009.05.08. 22:20 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepai.blog.hu/api/trackback/id/tr831110722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása