Mozgalmas hétvégét kapart össze nekünk Pong Pat kotrógépe. Bóbitu, görbe-pörge törpe-körte, gasztro meglepetések, nyelves lánycsók, bazsalikomos csoki, metrós gázolás, zuhanó F16-os és persze maga Pong Pat kotrógépe. Analfabéta olvasóimat kérem, hogy a várható frusztráció miatt már most hagyják abba a próbálkozást.

Az egészet a róka kezdte. Vagy a nyúl. Mindenesetre a teknős itta volna a levét, ha nem találja ki a görbe-pörge törpe-körte meséjét, amit a róka azon melegében be is nyalt, bár végül mégsem kóstolhatta meg. Pedig az illatos mint az eper, leves mint a narancs, édes mint az érett szőlő és még a gyenge csibehúsra is emlékezhet az íze. Grillcsirkéhez kiváló. Nem is ragozom tovább, akinek további részletek kellenek, nézzen utána R. bácsi meséiben. Mielőtt elkapja Pong Pat kotrógépe. Mint Józsit, aki úgy megijedt, hogy azt se tudta mi az a bóbita. Aszongya bóbitu.

***

D. ajánlott éttermet. Aztán elhúzott Párizsba. Akkor én is ajánlottam neki. Szerintem ő jobban járt. Mi legalábbis elég rosszul. Valami kis rejtett gyöngyszemre számítottunk az elmondás alapján, de csak egy sima kínai volt. Kicsit gyengebb, vagy csak rosszul választottunk. Esetleg megelőzött minket Pong Pat kotrógépe. Na mindegy, legalább kiderült, hogy vasárnap is nyitva van a mer du nord. http://www.vishandelnoordzee.be/fr/home.asp

***

Peronfelügyelet az nem nagyon van. Eddig kétszer láttunk a metrósinen embert. Egyszer dobták, egyszer magától ment. Leesett a labda, muszáj volt kihalászni. El is érte, de csak arrébb dobta a sinen. Már jött a metró, de amikor szóltak neki, csak mutogatott, hogy még ott a labda. A metró nem fékezett, nem is dudált rá. Szétfröccsent, beterítette az egész peront. Na jó nem, kihúzták. Aztán persze őt is elkapta Pong Pat kotrógépe.

***

A halál közeli állapot mindenkiből más reakciót vált ki. A fent említett metrós úriemberből semmit. Mondjuk elég részeg volt, ez talán megmagyarázza az esetet. Az a két lány viszont vélhetőleg az elmúlás árnyékának hidege elől menekülve esett egymásnak a Frederic Bondeel kávézóban http://www.frederic-blondeel.com/fr/presentation/index.html

Mi meg bepróbálkoztunk egy Earl Grey meg egy bazsalikomos csokival. Szerintem jó volt. Kati szerint nem. De mindegy is, úgyis jött Pong Pat kotrógpe.

***

A világlegnagyobb, Pong Pat kotrógépe. http://index.hu/video/2009/09/12/oriasgep/

 

Szerző: Volontaires  2009.09.13. 17:40 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepai.blog.hu/api/trackback/id/tr301379340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása