Rettegésben tölti napjait a kartell igazgatóság. Nem valamilyen külső veszély fenyegeti, méretes arab őreink megvédenének, hanem belső fenyegetettség miatt zárja magára mindenki az ajtót, ha az éj megkezdi leszállását, kérjük kapcsolják be biztonsági övüket. A folyosók néptelenek, a kollégák bizalmatlanul méregetik egymást. Fél mindenki, mert közöttünk jár. Közöttünk jár egyikünk, aki maga a RÉM. Senki sem tudja ki lehet, s csak úgy emlegetik, suttogva, lehúzott redőnyök mögött, sőt talán suttogva lehúzott redőnyök mögött;  the Mytoph. Csak leírtam és már végigfutott a hátamon a hideg...

Az egészben az a borzasztó, hogy már egy éve úgy járok be nap mint nap, hogy semmit sem tudtam az egészről. Szerencsére Kati révén sikerült bejutni a titkárnői (jajj, muramisa, muramisa mit modtam, ásszisztensi) információs központba, így végre tudomást szerezhettem a rettenetről. Nem mintha ezek után öröm lenne munkába menni.

Hónapok, talán évek óta zajlik a dolog. Bármikor, bárki, bármelyik wc-ben szembesülhet azzal, hogy a Mytoph ott volt, és újra áldozatot szedett. Először talán ártatlan csínytevésnek gondolhatták, vagy akár csak a véletlenek szerencsétlen összjátékának. De aztán megismétlődött, újra és újra. Mindig máshol csapott le a Mytoph, borzalmas nyomait maga után hagyva. Hiába figyelik egymást a kollégák árgus szemmel, nem lepleződött le. Pedig egyszer teljes zárlatot és a szobák szisztematikus átkutatását is elrendelték, de hiába. Nem sikerül leleplezni a RÉMet. Dirk (ejtsd: Dirik) egyszer, halált megvető bátorsággal körbeírt egy emailt, amiben felszólította a Mytophot, hogy hagyjon fel rettenetes cselekedeteivel, de hasztalan. Másnap reggelre a Dirkhez (ejtsd: Dirikhez) legközelebbi wc esett áldozatul. Legutóbb pedig a Borja (ejtsd: Borha) melletti wc.

Eddig gyanútlanul jártam kakálni, ja nem, wc-re, de ezentúl két marokra fogom a könyvemet, hátha ott találom a Mytopot. Ütöm agyon izibe. Vagy ha épp gyümölcsöt megyek hámozni, akkor meg lebököm.

A Mytop azért félelmetes, mert látszatra olyan mint a többi kolléga. Egyetlen különös tulajdonsága van csak, az meg nem feltűnő, mondhatni belesimul vele a többiek közé, mert ez a jellemző az, hogy bolond. Jelesül nem normális. Az meg itt nem ritka jelenség. A különbség, hogy ő deviáns. Deviáns, mert a bolondsága nem abban nyilvánul meg, hogy üvöltve telefonál, mint Gudrun (ejtsd: Gudrun), vagy befőttesgumival lődözi a szobatársát, mint Isabelle (ejtsd: Izabell), vagy elefántokkal társalog, mint Dirk (ejtsd: Dirik). Hanemellenben kéremszépen bevonul a wc-be és apró miszlikbe tépked 2 vagy 3 guriga wc papírt. Innen a neve (speciel tőlem kapta), the Mysterious Toilet Paper Hacker. Ha nagyon feldühítik, mint Dirk (ejtsd: Dirik) akkor még a wc deszkát is eltöri. Sőt a fent emlegetett iroda kutatás meg azért történt mert az egyik széfből ellopott többezer ejrót (ebből is látszik, hogy aki bolond, az nem hülye). Mondjuk azt nem tudom, hogy miből gondolják a titkárnők (ásszisztensek), hogy ha eltűnik többezer euró, akkor azt nyilván az lopta el, aki wc papírt tépked, de mindegy. A lopások felderítésének módszertanáról a Patrónában többet tudnának mesélni. Én is fogok még, ha újabb fejlemények lesznek...

Szerző: Volontaires  2010.05.08. 22:39 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepai.blog.hu/api/trackback/id/tr171984837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása