Adottak az alanyok, a kutatócsapat és a labor. Persze ez utóbbit kicsit alakítgatni kell. Miután a fűtést nagyjából rendbe rakattuk (nagyjából, azaz amíg hideg van, most mikor 20 fok van kiderült, hogy az egyiket meg leállítani nem lehet), és a tisztaság viszonylagossága is alábbhagyott, következhetett a dolog hard core része.

Mosógép. Még január végén vettem, Mme-ot külön kértem, hogy ne csak kiszállíttassa, hanem köttesse is be, hogy mire megjövünk működjék. Telefonon rákérdeztem azt mondta rendben van. Nem akarta felizgatni a kísérleti egereket. Nem volt bekötve. Nekiálltam volna, de a dobrögzítő csavarokat sem tudtam kiszedni. (Azok kedvéért akik még nem önálló háztartásban élnek elmondom, hogy a mosógép kiszállításkor tartalmaz három (3) a dobot rögzítő csavart. Ezeket ki kell szedni, mert különben centrifugáláskor nagyon zajong, nagyon ugrál és kicsit tönkremegy.) De jött Antonio és egy samesza. Noszogatják, toszogatják és hopp be is kötötték a falon lévő bemenetbe, kimenetbe. Az élet szép. Antonio adott egy (1) dobrögzítő csavart, hogy ha még szállítani kell, akkor legyen. Este lett és reggel, a második nap.

Elmentem dolgozni. Telefon. Kati. Folyik a víz a konyhaszekrényből. Mert miért? Mert a cső, amibe bekötötték a mosógépet az olyan, mint minden ami jó. Vége szakad egyszer. Bement ugyanis a szekrény mögé és ott elunta magát, megszűnt. A víz meg be a szekrénybe. Na és ekkor jött a szakállas.

A szakállas az ördög. Megcsinálta a mosógépet. Ideiglenesen bevezette a kivezető csövet a mosogatóba. Szereztek egy nagy követ (honnan az ördögből szereztek egy nagy követ?) azzal terhelték le a végét, hogy ne ugráljon. Másnap jött és megcsinálta véglegesre. Mármint hogy ez volt a második végleges bekötés. A négyből. Nagyon sok csövet használt, többször fordult a Bricoban és kész lett, úgy egy nap alatt. Közben szakállas volt, vicceskedő és büdös. Este lett és reggel, a harmadik nap.

Elmentem dolgozni. Telefon. Kati. Folyik. Szakállas és Antonio ki, lakásba be, már nem is köszöntek csak jöttek. Mint egy szép nagy család. Közben a wc is folyni kezdett. Megérezte a lehetőséget. Revolúció, no pásárán! Szakállas diagnosztizál egy provokált csőtörést a wcben a járólap alatt. Frissen cserélt wc volt, 250 euróért, szerelés közben törték el, ezért ebbe (szerencsére) nem kezd bele a szakállas, csinálják meg azok, akik elszúrták. Ő inkább visszatért a mosógéphez.

Végre végeztek! Megy a mosógép és végre végig is megy a mosás! Eljutottunk a centrifugálásig. Nagyon zajong. Nagyon ugrál. Most ugrik be miért volt furcsa, hogy Antonio csak egy dobrögzítőt adott. Legalább kiderült, hogy mégiscsak ki tudom szedni a dobrögzítő csavarokat. Csak elég idegesnek kell hozzá lennem...

Lassan kiderül, hogy a szakállas egy olyan Mekk Mester fajta. Nem csak mert szakállas, meg mert büdös mint a kecske, hanem mert mindent csinál de semmihez sem ért. A mosógép kérdéskör után jött ugyanis a beígért sütő-csere. Régi mocskos, tepsitlenített, félig működő villanysütő és a főzőlapok cseréje. Este megjelent a haláltrió (Mme. Antonio, szakállas), berongyoltak a konyhába és szerelés. Mondtam a szakállasnak, hogy úgy állítsák be, hogy ne folyjon. Röhögött, hogy a sütő nem is folyik. Mondtam, hogy az nem olyan biztos, ha ő szereli. Szerelt. Na az egy látvány volt. Szakállas félmeztelenül izzad derékig a rém mocskos szekrényben, miközben Mme. egy darabig a mocskot vakargatja, majd leül és elkezdi felolvasni szakállasnak a hasznalati útmutatót. Három óra után végeztek, távoztak. De legalább van sütő. Gondoltuk. Este lett és reggel.

Telefon. Kati. Nem, nem folyik, füstöl. Na ekkor hívtam fel egy MAGYAR villanyszerelőt.

A magyar villanyszerelő, Tibor korrekt ember. Ismeri a dörgést, tőlünk nem fogad el egy fillért sem. Majd Mme. Tibor sokat jár hozzánk. Először fényképez, hogy legyen bizonyíték ha kell. Aztán telefonál és üvöltözik. Mme. csak helyeselni tud (mer). Mert a főzőlapok 6000 wattos összteljesítményét rákötötték egy 16A-es biztosítékra. Ez még a jobbik eset, mert a táblán van 6A-es is. Ezt már tapasztaltuk korábban, amikor a 2400 wattos porszívó félgőz mellett is leverte a biztosítékot. Na és akkor Tibor dolgozott és estére lett főzőlap. Meg két nap múlva sütő. Meg nemsokára lesz új biztosíték tábla. Aztán áthúzza az összes vezetéket a lakásban, mert nincs bennük földelés. Aztán kicseréli a konnektorokat meg a kapcsolókat. Szóval Tibor még sokat jön hozzánk. Tippeket is ad Internethez. Mert az két hete nincs. Miért is...?

 

Szerző: Volontaires  2009.04.03. 22:04 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepai.blog.hu/api/trackback/id/tr261044873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szörny 2009.04.04. 19:42:36

Marhára tetszik ez az új divat, hogy egyesek elhúzzák a belüket külföldre, aztán blogot nyitnak arról, hogy milyen rossz is ott nekik. Még sajnáljuk is. Há, minek mentek oda... :-)

Mondjuk ez legalább vicces :-)

Szörny 2009.04.04. 19:45:02

És még akkor moderálják is a puccos blogjukat...

Volontaires 2009.04.05. 09:25:47

@Szörny: Nem moderálom, csak nem értek hozzá. Külön be kellett, hogy engedjem a kommenteket. Egyelőre nem találom, hogy hol kell ezt kikapcsolni...

ZZZZ 2009.04.28. 11:20:02

Pingvineknek ógörögül?....nem érdemes....
süti beállítások módosítása